måndag 19 september 2011

Dagens Middag

Köttbullar och potatismos blir ju såå mycket godare när man lägger lite tid och gör det från grunden istället för att köpa mamma scans kötbullar och pulvermos.Köttbullar:

500 g blandfärs

½ dl ströbröd

1 dl mjölk

½ dl hacad persilja

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk salt

2 krm peppar

1 tsk spiskummin

1 ägg

1 liten gul lök

1 msk smör

2 msk olja


1. Blanda mjölk, ströbröd, persilja, vitlök, salt, peppar, spiskummin i en bunke.

2. Finhacka löken och fräs den så den blir mjuk och glansig i smör.

3. Blanda färsen väl med det svällda ströbrödet, ägget och löken.

4. Rulla till köttbullar och lägg dem på oljade tallrikar.

5. Värm upp en stekpanna och bryn olja med smör. För ner en omgång köttbullar i pannan. Skaka och vrid pannan så att köttbullarna rullar och blir brynta runtom och blir genomstekta

Godaste köttbullarna !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar